Check minimaregelingen met BerekenUwRecht

Heeft u een laag inkomen en heeft u weinig spaargeld? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. De regelingen van de gemeente Diemen zijn er niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook als u werkt, in loondienst of als zelfstandige, heeft u er misschien recht op. Met de nieuwe website BerekenUwRecht kunt u snel, makkelijk en anoniem nagaan of u recht heeft op een regeling van de gemeente.

De website BerekenUwRecht is op 22 april 2024 in Diemen van start gegaan. Bereken in een paar stappen op welke bedragen u mogelijk recht heeft. Ook ziet u waar u deze kunt aanvragen. Bijvoorbeeld De Stadspas, een gratis identiteitskaart of het Jeugdfonds Sport en Cultuur

Hoe werkt BerekenUwRecht?

U krijgt een aantal vragen en vult uw gegevens in. Dit is anoniem, u hoeft nergens uw naam en adres in te vullen. Aan het eind van de vragenlijst krijgt u een overzicht met een advies. Daar ziet u of u kans heeft om de regeling te krijgen en hoe u deze aan kunt vragen. Als u alvast de gegevens over uw inkomen en banksaldo heeft opgezocht, duurt het invullen ongeveer 10 minuten.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van BerekenUwRecht of het aanvragen van regelingen?

Neem dan contact op met een hulpverlener van Madi Diemen. Madi Diemen is er voor alle inwoners van Diemen. Zij helpen u gratis.

  • Bel: (020) 750 38 88, op maandag tot en met vrijdag tussen 10.00  en 16.00 uur. 
  • Of mail: info@madidiemen.nl

  Meer informatie vindt u op Madi Diemen.

Wat doet u als u twijfelt over de uitslag?

Geeft BerekenUwRecht in het advies aan dat u weinig kans heeft op een regeling? En denkt u dat dit niet klopt? Neem dan contact op met  team Sociale Zaken om uw situatie te bespreken.

  • Bel: (020)  31 44 888, op maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur.
  • Of mail: socialezaken@diemen.nl

QRBerekenUwRecht