Stadspas

Met de Stadspas krijgt u hoge kortingen op musea, films, theater, sporten en zwemmen. Ook kunt u tegen een gereduceerd tarief een fiets aanschaffen bij Pantar
Met een Stadspas zijn er ook speciale acties voor kinderen. Inwoners van Diemen met een laag inkomen en weinig vermogen óf een AOW-uitkering hebben recht op een Stadspas met groene stip.
Lees hier hoe u de pas gebruikt en waarop u korting krijgt.

Een Stadspas aanvragen

U kunt op 2 manieren een pas aanvragen:

 • Haal een formulier op bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Het Klantcontactcentrum is open van maandag tot met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur. Lever het formulier weer in aan de balie of stuur het op naar Sociale Zaken Gemeente Diemen, Postbus 191, 1110 AD Diemen.
 • Neem contact op met de minimaconsulent. Deze kunt u bereiken van dinsdag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 11:00 uur via (020) 31 44 888.

Het is nu meer mogelijk om een stadspas aan te vragen voor het stadspasjaar 2022-2023. Deze loopt van 1 augustus 2022 tot en met 31 juli 2023. 
Als u nu de stadspas aanvraagt is deze te gebruiken vanaf het nieuwe stadspasjaar, namelijk 2023-2024. Uw pas gaat in op 1 augustus 2023.

Zo werkt uw Stadspas

Tijdelijke acties en acties voor het hele jaar

Met de Stadspas kunt u veel leuk dingen doen. Dat kan op twee manieren:

 1. Acties die u het hele jaar mag gebruiken.
 2. Tijdelijke acties. Daarbij staat wanneer u deze acties kunt gebruiken. 

Deze acties werken zo:

Acties die u het hele jaar mag gebruiken.

 • Elke dag naar musea, het zwembad en kringloopwinkel. Musea zijn meestal gratis, voor het zwembad betaalt u een klein bedrag, bij de kringloopwinkel krijgt u korting.
 • Deze acties zijn toegankelijk voor alle leeftijden.

Tijdelijke acties.

 • Kies per maand 2 of 3 tijdelijke acties. U kiest 2 acties als u bij één van de acties iemand zonder stadspas meeneemt. U kiest 3 acties als u zelf gaat.
 • Soms betaalt u een klein bedrag. Vaak zijn de tijdelijke acties gratis.
 • De tijdelijke acties hebben soms een leeftijdsgrens. Bijvoorbeeld een voorstelling. Als je te jong bent, mag je er niet heen.

Extra acties voor kinderen tot en met 14 jaar

De acties voor het hele jaar en de tijdelijke acties zijn voor iedereen. Daarnaast zijn er extra acties voor kinderen tot en met 14 jaar tijdens schoolvakanties en met Sinterklaas. Die acties mag je allemaal doen. Soms moet je bij deze acties bijbetalen, maar soms ook niet. Elke vakantie krijg je een brief thuis met de acties.

Hier vindt u de acties
 • Op de website van de Stadspas staat al het aanbod bij elkaar. Zowel de acties voor het hele jaar als de tijdelijke acties.
 • In de Stadspas folder. Deze krijgt u iedere twee maanden in een envelop met een paarse pijl in de brievenbus. Hierin staan vooral tijdelijke acties.
 • In de nieuwsbrief. Met de nieuwsbrief in de mail blijft u goed op de hoogte van leuke extra acties en tips. Meld u aan op de stadspas website . Let op: meld u aan voor de versie groene stip.

Let op: op de website van de gemeente Amsterdam staan ook andere aanbiedingen. Die gelden niet allemaal voor de inwoners van Diemen.

Hier vindt u de acties voor kinderen tot en met 14 jaar
 • Op de website. Ga naar de speciale pagina. Hier staan alle uitjes voor kinderen bij elkaar. Let op: kinderen uit Diemen kunnen met hun Stadspas niet gratis zwemmen of naar Ballorig. Deze gratis uitjes staan wel op deze webpagina.
 • In de kidsmailing. Elke vakantie krijgen kinderen een brief thuisgestuurd met de acties.
Neem iemand mee

Eén keer per maand mag u iemand meenemen die geen Stadspas heeft. U kunt alleen iemand meenemen naar een tijdelijke actie. Uw gast betaalt hetzelfde bedrag als u. 

Koop een kaartje

Meestal koopt u een kaartje bij de kassa. U laat de Stadspas dan scannen bij de kassa.

Bij sommige acties moet u vooraf kaartjes kopen. Staat er op=op bij een actie, koop dan snel kaartjes. Dat kan op twee manieren. Hoe u een kaartje koopt, staat altijd bij de actie.

 • Ga naar de kassa en koop een kaartje
 • Koop online kaarten. Vul dan uw Stadspasnummer in en de veiligheidscode op de pas. Deze nummers staan achter op uw Stadspas. Over de veiligheidscode zit een kraslaag. Kras die eerst weg.