Stadspas

Met de Stadspas krijgt u korting op sport en culturele activiteiten voor uzelf en uw gezin. De Stadspas is gratis. Inwoners van Diemen met een laag inkomen en weinig vermogen óf een AOW-uitkering hebben recht op een Stadspas. De Stadspas is voor alle leeftijden, dus nu ook vanaf 0 jaar. 

Dit kunt u bijvoorbeeld met de Stadspas doen: 

 • Kindtegoed 
 • Vrijwillige ouderbijdrage school
 • Vergoeding bezoek dierenarts
 • Stadspasacties 
 • Korting op een fiets bij Pantar

Kijk voor meer informatie over deze regelingen hieronder bij: ‘Dit kunt u met de Stadspas doen’.

Sport en cultuur

Let op: contributie, lesgeld of een abonnement voor sport en cultuur worden niet vergoed via de Stadspas. Dit kunt u misschien wel krijgen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur Noord-Holland of de Doe-mee regeling.

Kijk voor meer informatie op

Een Stadspas aanvragen

U kunt op 2 manieren een Stadspas aanvragen:

 • Haal een formulier op bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis. 
  Van maandag tot met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur. Lever het formulier weer in aan de balie of stuur het op naar: 

Sociale Zaken Gemeente Diemen 
Postbus 191
1110 AD Diemen.

 • Neem contact op met de minimaconsulent. 
  Bel (020) 31 44 888 op dinsdag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur of op vrijdag van 8.30 tot 11:00 uur.

Levertijd

Stadspas Amsterdam probeert de pas zo snel mogelijk te versturen. Houd rekening met een levertijd van 6 tot 8 weken. 

Dit kunt u met de Stadspas doen

Kindtegoed

Kinderen van 0 tot en met 14 jaar krijgen Kindtegoed op hun Stadspas. Daarmee kunt u spullen kopen voor uw kind. Bijvoorbeeld kleding, schoolspullen, schoenen of een tas. Het bedrag staat automatisch op de Stadspas van uw kind. U hoeft hiervoor niets te doen. De leeftijd van uw kind op 1 augustus 2023 bepaalt de hoogte van het Kindtegoed.

0 t/m 3 jaar: €25
4 t/m 9 jaar: €75 
10 t/m 11 jaar: €200 
12 t/m 14 jaar: €150
* Let op: op de website van de gemeente Amsterdam staan andere bedragen. Die gelden niet voor de inwoners van Diemen.

Zelf het saldo bijhouden 

U kunt op de Stadspas helaas niet zien hoeveel tegoed er nog op staat. Dit moet u dus zelf bijhouden.

Het Kindtegoed is geldig van 1 augustus 2023 tot en met 31 juli 2024. Op 1 augustus 2024 vervalt het Kindtegoed. Daarna kunt u het niet meer uitgeven.

Bekijk hier in welke winkels u het Kindtegoed kunt uitgeven: Winkels - Stadspas (amsterdam.nl).

Vrijwillige ouderbijdrage school 

U kunt de vrijwillige ouderbijdrage van de basisschool van uw kind betalen met de Stadspas. Kijk voor meer informatie op de pagina ouderbijdrage met Stadspas.   

Vergoeding bezoek dierenarts 

U kunt met uw Stadspas een waardebon krijgen voor een gratis consult of korting bij de dierenarts. Kijk voor meer informatie op de pagina over vergoeding bezoek dierenarts.     

Stadspasacties

Er zijn acties voor: 

 • Alle leeftijden. Kijk voor alle acties voor volwassenen op: Stadspasacties: groene stip - Stadspas (amsterdam.nl)   
 • Extra acties voor kinderen tot en met 14 jaar: uitjes en cursussen uit de kidsgids.  

Met de Stadspas kunt u veel leuk dingen doen. Dat kan op twee manieren:

Acties die u het hele jaar mag gebruiken

U mag elke dag naar een museum, de kringloopwinkel en 1 x per week uw kleding laten repareren. Musea zijn meestal gratis. Bij de kringloopwinkel en de kledingreparatie krijgt u korting.

Zwemmen voor €1,- 
U kunt het hele jaar door zwemmen voor €1,-, nu ook bij het Wethouder Duran zwembad. Kijk voor meer informatie op de website van Stadspas. U kunt de webpagina hier vinden.

Tijdelijke acties

Kies per maand twee of drie tijdelijke acties. U kiest twee acties als u bij één van de acties iemand zonder Stadspas meeneemt. U kiest drie acties als u alleen gaat. 

Soms betaalt u een klein bedrag. Vaak zijn de tijdelijke acties gratis. Uw gast betaalt hetzelfde bedrag als u.

De tijdelijke acties hebben soms een leeftijdsgrens. Bijvoorbeeld een voorstelling. Als u te jong bent, mag u er niet heen.

Extra acties voor kinderen tot en met 14 jaar

De acties voor het hele jaar en de tijdelijke acties zijn voor iedereen. Daarnaast zijn er extra acties voor kinderen tot en met 14 jaar tijdens schoolvakanties en met Sinterklaas. Die acties mag uw kind allemaal doen. Soms moet u bij deze acties bijbetalen, maar soms ook niet. Elke vakantie krijgt u een brief thuis met de acties. Kijk op: Stadspasacties: uitjes voor kinderen - Stadspas (amsterdam.nl)

Ook kunnen kinderen cursussen doen uit de kidsgids: Stadspasacties: cursussen uit de Kidsgids - Stadspas (amsterdam.nl).

Hier vindt u de acties

 • Op de website van de Stadspas staat al het aanbod bij elkaar. Zowel de acties voor het hele jaar als de tijdelijke acties.
 • In de Stadspas folder. Deze krijgt u iedere twee maanden in een envelop met een paarse pijl in de brievenbus. Hierin staan vooral tijdelijke acties.
 • In de nieuwsbrief. Met de nieuwsbrief in de mail blijft u goed op de hoogte van leuke extra acties en tips. Meld u aan op de Stadspas website

Korting op een fiets bij Pantar 

U kunt met korting een fiets aanschaffen bij Pantar

Stadpas kwijt, gestolen of verlopen 

Neem contact op met uw minimaconsulent via (020) 31 44 888 op dinsdag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur of op vrijdag van 8.30 tot 11.00 uur.

BerekenUwRecht

Heeft u een laag inkomen en heeft u weinig spaargeld? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. Met het programma BerekenUwRecht kunt u zelf snel, makkelijk en anoniem  nagaan of u recht heeft op een vergoeding van de gemeente Diemen. Bereken in een paar stappen op welke bedragen u mogelijk recht heeft. Ook ziet u waar u deze kunt aanvragen.

De regelingen van de gemeente Diemen zijn er niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook als u werkt, in loondienst of als zelfstandige, heeft u er misschien recht op.

BerekenUwRecht