Afval en grofvuil

Afvalkalender

Op de inzamelkalender Meerlanden kunt u kijken op welke dag u welke container kunt buiten zetten.

Recyclebaar afval

Recyclebaar afval (of grondstoffen) kunt u apart inleveren. Dit zijn bijvoorbeeld groente-, fruit- en tuinafval (gft), oud papier, glas of textiel. Door deze soorten afval apart in te zamelen, kunnen ze worden hergebruikt.

Op de website van Meerlanden kunt u zien waar en hoe u onderstaande producten kunt inleveren.

  1. Groente-, fruit- en tuinafval (gft)
  2. Oud papier en karton
  3. Plastic verpakkingen, blikjes en drankenkartons
  4. Glas
  5. Textiel
Grofvuil

U kunt tijdens de openingstijden van het Recycleplein uw grofvuil dat voor niemand meer bruikbaar is, of niet in uw restafval container past, gratis wegbrengen naar het Recyleplein, Landlust 2, 1111 HP Diemen

Takkenronde en tuinafval

Op maandag worden takken (gebundeld) en tuinafval (in papieren zakken) op afspraak opgehaald. Takken en tuinafval zijn een mooie, zuivere grondstof voor o.a. compost. U kunt uw tuinafval ook zelf naar het Recycleplein brengen of aanmelden voor de takkenronde op de website van Meerlanden

Restafval en containers

Restafval is het afval dat overblijft nadat u al het recyclebare afval gescheiden hebt ingeleverd. Voorbeelden van restafval: chips zakken, vuil papier, vuil textiel, kattenbakkorrels zonder milieukeurmerk, kauwgom, volle stofzuigerzakken.
U kunt het restafval kwijt in een rolcontainer of in een ondergrondse container met of zonder pasje. Dit verschilt per wijk.

U kunt één keer een gratis pasje aanvragen. Dit doet u bij het Klant Contact Centrum via telefoonnummer (020) 31 44 888. 

Bent u voor de tweede keer uw pasje kwijt, dan betaalt u € 15,00 voor een nieuw pasje. U maakt het bedrag over op rekeningnummer NL09INGB 0667045384 t.n.v. Meerlanden. U vermeldt bij de omschrijving uw postcode, huisnummer en ondergrondse pas. Zodra de betaling is ontvangen krijgt u de pas toegestuurd.

Openingstijden Recycleplein

Maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 16:00 uur.
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur.

Adres: Landlust 2, 1111 HP Diemen

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor het ophalen van grofvuil, takken of tuinafval kan online aanmelden of telefonisch via (020) 31 44 888.

Kringloopwinkel en Repair Café

Misschien zijn uw oude spullen voor iemand anders nog bruikbaar. Dan kunt u deze wegbrengen of op laten halen door Kringloopwinkel Rataplan.
Als uw apparaat stuk is en u het zelf niet kunt repareren biedt het Repair Café hulp. Maak dan gebruik van de diensten van het Repair Café.

Afvalplan 2020

De gemeenteraad heeft het Afvalplan 2020 vastgesteld. In het plan staan acties om de kilo's ingezameld restafval naar beneden te krijgen. We gaan ervoor zorgen dat u de grondstoffen zoals groente-, fruit- en tuinafval (gft), plastic en papier makkelijk apart kunt houden. Bewoners met een laagbouwwoning krijgen in de toekomst een mini-container voor de inzameling van gft-afval. Voordat u de mini container krijgt, organiseren we in iedere wijk bijeenkomsten. Op deze bijeenkomsten kunt u niet alleen veel informatie krijgen, maar ook uw vragen, zorgen en ideeën inbrengen.
Kijk voor meer informatie over het Afvalplan op de speciale website: afval.diemen.nl.

Informatie over de inzameling van bedrijfsafval vindt u op deze pagina over bedrijfsafval.