De Week van Mijn Diemen van Morgen

Van maandag 7 juni tot en met 11 juni 2021 is het de week van ‘Mijn Diemen van Morgen’. In die week praten wij graag met u over de toekomst van Diemen. Hoe blijft Diemen ook in 2040 een fijne plek om in te wonen, te spelen en te werken? Het draait om uw ideeën als bewoner en/of ondernemer. Alle ideeën, opmerkingen en suggesties worden zoveel mogelijk gebruikt voor de Diemense Omgevingsvisie. Deze is eind 2021 klaar. Op deze pagina vindt u na afloop van de week alle informatie bij elkaar.

Praat en doe mee!

Tijdens de Week van Mijn Diemen van Morgen kunt u op drie momenten meedoen. Praat mee over de toekomst van Diemen. 

Programma

 • Online vragenlijst invullen
  Vul onze online vragenlijst in. Deze vragenlijst is een vervolg op ons eerder gehouden onderzoek in mei 2020. De vragenlijst bevat vragen over de toekomst van Diemen.  
   
 • Online bijeenkomst bijwonen
  Praat mee tijdens onze online bijeenkomst op 9 juni van 19.30 uur tot 21.30 uur.
   
 • ‘Live’ in gesprek op straat
  Kom ons ‘live’ tegen tijdens straatgesprekken op 9 juni 2021 op verschillende locaties in Diemen zoals het centrum, Diemen Noord en Diemen Zuid.

Waarover gaan we in gesprek?

Voor het maken van de Diemense Omgevingsvisie  heeft de gemeente 4 mogelijke denkrichtingen uitgewerkt Het is niet zo dat gekozen kan worden voor een bepaalde denkrichting of dat één denkrichting wordt uitgevoerd. De ene denkrichting sluit de andere denkrichting niet uit. Wij willen de denkrichtingen gebruiken als gids om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van Diemen. De meest waardevolle delen van de verschillende denkrichtingen nemen wij mee in de definitieve Diemense Omgevingsvisie. Daarom is het belangrijk dat u uw mening laat horen!

Sfeercollage denkrichtingen

Per denkrichting hebben wij een sfeercollage gemaakt. De collage geeft een ‘droombeeld’ weer van een denkrichting. U kunt het zien als een ‘moodboard’ van een denkrichting. Wij hopen hiermee een duidelijk beeld te geven over de genoemde denkrichting. Het gaat om de volgende vier denkrichtingen. Klik op de collage om hem te vergroten.

Denkrichting 1: Groen en Gezond                                            Denkrichting 2: Duurzame Koploper

Collage_Diemen_Groen_Gezond_2_zonderwolkjes                   Collage_Diemen_Duurzame_Koploper_2_zonderwolkjes

Denkrichting 3: Dorpse verbondenheid                                 Denkrichting 4: Groei en verstedelijking

Collage_Diemen_Dorp_2_zonderwolkjes                  Collage_Diemen_Groei_Verstedelijking_2_zonderwolkjes

Denkrichting op de kaart

Naast een sfeercollage hebben wij per denkrichting ook een kaart gemaakt. Deze kaart kunt u zien als een ‘gesprekskaart’. Niets staat nog vast. Het gaat erom dat wij met elkaar in gesprek gaan over wat belangrijk is voor de toekomst van Diemen. Een gesprekskaart helpt daarbij. Klik op de kaart om hem te vergroten.

Gesprekskaart Groen en Gezond                                                Gesprekskaart Duurzame Koploper

Gemeente Diemen_Denkrichting_Groen is gezond                Gemeente Diemen_Denkrichting_Duurzame koploper

Gesprekskaart  Dorpse verbondenheid                                       Gesprekskaart Groei en Verstedelijking

Gemeente Diemen_Denkrichting_Dorpse verbondenheid               Gemeente Diemen_Denkrichting_Groei en verstedelijking

Verslagen

Na afloop van de week vindt u hier de verslagen terug van onze online bijeenkomsten. Ook worden de bijeenkomsten opgenomen zodat u deze kunt terugluisteren.