De Week van Mijn Diemen van Morgen

Van maandag 7 juni tot en met 11 juni 2021 was het de week van ‘Mijn Diemen van Morgen’. In die week zijn we met u in gesprek gegaan over de toekomst van Diemen. Hoe blijft Diemen ook in 2040 een fijne plek om in te wonen, te spelen en te werken? Het draaide om uw ideeën als bewoner en/of ondernemer. Alle genoemde ideeën, opmerkingen en suggesties worden zoveel mogelijk gebruikt voor de Diemense Omgevingsvisie. Deze is eind 2021 klaar. Op deze pagina vindt u alle informatie van deze week bij elkaar.

Praat en doe mee!

Tijdens de Week van Mijn Diemen van Morgen kon u op drie momenten meedoen. Heeft u ook meegepraat over de toekomst van Diemen?

Programma

 • Online vragenlijst invullen
  Er is een online vragenlijst afgenomen met vragen over de toekomst van Diemen. Deze vragenlijst is een vervolg op ons eerder gehouden onderzoek in mei 2020. De resultaten zijn te zien door te klikken op de figuur onder dit blok, of je kunt deze downloaden als PDF-bestand
   
 • Twee online bijeenkomsten
  De resultaten van de bewoners en bedrijven kunt u hier teruglezen
  De resultaten van de maatschappelijke partners (zoals buurthuizen, wijkcentra, sportverenigingen) kunt u hier teruglezen.
   
 • ‘Live’ in gesprek op straat
  Wij zijn ‘live’ in gesprek gegaan tijdens straatgesprekken op verschillende locaties in Diemen zoals het centrum, Diemen Noord en Diemen Zuid. De foto's zijn op deze pagina terug te zien. 

Klik op onderstaand figuur om te vergroten.
Infographic
Figuur: Infographic uitkomsten online vragenlijst. Wilt u deze liever downloaden als PDF? Klik op downloaden als PDF-bestand

Waarover zijn we in gesprek gegaan?

Voor het maken van de Diemense Omgevingsvisie heeft de gemeente 4 mogelijke denkrichtingen uitgewerkt Het is niet zo dat gekozen kan worden voor een bepaalde denkrichting of dat één denkrichting wordt uitgevoerd. De ene denkrichting sluit de andere denkrichting niet uit. Wij willen de denkrichtingen gebruiken als gids om met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van Diemen. De meest waardevolle delen van de verschillende denkrichtingen nemen wij mee in de definitieve Diemense Omgevingsvisie. Daarom vinden wij het belangrijk dat u uw mening heeft laten horen!

Sfeercollage denkrichtingen

Per denkrichting hebben wij een sfeercollage gemaakt. De collage geeft een ‘droombeeld’ weer van een denkrichting. U kunt het zien als een ‘moodboard’ van een denkrichting. Wij hopen hiermee een duidelijk beeld te geven over de genoemde denkrichting. Het gaat om de volgende vier denkrichtingen. Klik op de collage om hem te vergroten.

Denkrichting 1: Groen en Gezond                                            Denkrichting 2: Duurzame Koploper

Collage_Diemen_Groen_Gezond_2_zonderwolkjes                   Collage_Diemen_Duurzame_Koploper_2_zonderwolkjes

Denkrichting 3: Dorpse verbondenheid                                 Denkrichting 4: Groei en verstedelijking

Collage_Diemen_Dorp_2_zonderwolkjes                  Collage_Diemen_Groei_Verstedelijking_2_zonderwolkjes

Denkrichting op de kaart

Naast een sfeercollage hebben wij per denkrichting ook een kaart gemaakt. Deze kaart kunt u zien als een ‘gesprekskaart’. Niets staat nog vast. Het gaat erom dat wij met elkaar in gesprek gaan over wat belangrijk is voor de toekomst van Diemen. Een gesprekskaart helpt daarbij. Klik op de kaart om hem te vergroten.

Gesprekskaart Groen en Gezond                                                Gesprekskaart Duurzame Koploper

Gemeente Diemen_Denkrichting_Groen is gezond                Gemeente Diemen_Denkrichting_Duurzame koploper

Gesprekskaart  Dorpse verbondenheid                                       Gesprekskaart Groei en Verstedelijking

Gemeente Diemen_Denkrichting_Dorpse verbondenheid               Gemeente Diemen_Denkrichting_Groei en verstedelijking