Vestiging van een bedrijf in Diemen

Bij vestiging van uw bedrijf of wijziging van uw bedrijfsvoering of bedrijfspand heeft u te maken met het bestemmingsplan. 
De gemeente toetst of uw plan binnen het bestemmingsplan mogelijk is. Bestemmingsplannen kunt u vinden op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/. In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig, meer informatie hierover kunt u vinden op http://www.omgevingsloket.nl/. Ook moet uw bedrijf voldoen aan milieueisen. Op http://www.aimonline.nl/ kunt u zien waar uw bedrijf onder valt en welke voorschriften van toepassing zijn.

Bedrijventerrein: Verrijn Stuart 

Verrijn Stuart is het grootste bedrijventerrein van Diemen. Het is een gemengd bedrijven terrein waar ongeveer 500 ondernemingen gevestigd zijn. Het bedrijventerrein is ongeveer 50 hectare groot en heeft in 2013 een herstructurering ondergaan. Verrijn Stuart ligt aan metrostation Verrijn Stuartweg. Toegestane milieucategorie 1 t/m 3.1 (op sommige plekken 1 t/m 2)

Bedrijventerrein: Stammerdijk en De Sniep  

Stammerdijk en de Sniep vormen samen het tweede bedrijventerrein van Diemen. Het is een gemengd bedrijventerrein waar ongeveer 225 ondernemingen gevestigd zijn. De bedrijventerreinen zijn respectievelijk zes en dertien hectare groot en heeft in 2016 een herinrichting ondergaan. Toegestane milieucategorie 1 t/m 3.1. De Sniep biedt daarnaast ruimte aan een klein cluster van perifere detailhandelsvestigingen. 

Kantorenpark: Bergwijkpark

Bergwijkpark is een kantorenpark gelegen naast de Campus Diemen Zuid nabij het NS station Diemen Zuid. Bergwijkpark biedt ruimte aan meer dan 250 bedrijfsvestigingen. In totaal is er 207.000 m2 kantoorvloer oppervlakte. Naast kantoren is er ook een hostel en hotel gevestigd.

Detailhandel: Wijkwinkelcentrum Gruttoplein (Diemen Noord)

Wijkwinkelcentrum met onder andere een supermarkt, bakker, kaasboer, slijterij en visboer.

Detailhandel: Wijkwinkelcentrum Kruidenhof (Diemen Zuid)

Wijkwinkelcentrum met onder andere een supermarkt, bakker, slager, toko, viswagen, hengelsportspeciaalzaak, slijterij en apotheek.

Detailhandel: Winkelcentrum Diemerplein (Diemen Centrum)

Grootste winkelcentrum van Diemen, met onder andere: supermarkten, kledingwinkels, drogisterijen, discounters, kap- en beautysalons en horeca.

PDV cluster de Sniep

Perifere detailhandelsvestigingen in de Sniep bestaat uit: McDonalds, Monkey Town, Gamma en Carpetright.

Bedrijf aan huis

Het is (onder bepaalde voorwaarden) toegestaan een bedrijf aan huis te hebben in Diemen. Via de link  kunt u het geldende bestemmingsplan vinden en de regels.

Het is meestal toegestaan om een bedrijf aan huis te hebben in uw woning. Hoofdregels hierbij zijn:
1. U bent zelf woonachtig in de woning.
2. Ten hoogste 30% van het vloeroppervlak van uw woning, tot een maximum van 50 m² mag u hiervoor gebruiken.
3. De activiteiten mogen geen afbreuk doen aan het karakter van de woning en de woonomgeving.
4. Detailhandel en Horeca is niet toegestaan.
5. Huurt u een huis? Dan moet de verhuurder toestemming geven. De volledige lijst met regels is te vinden in het bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl

Twijfelt u of u een vergunning nodig heeft voor iets dat u wilt gaan doen? Neem dan eerst contact op met de gemeente.

Het verhuren van de gehele woning voor vakantieverhuur is niet toegestaan in Diemen. Bed & Breakfast verhuur is onder voorwaarden in Diemen toegestaan. De regels vindt u via de link.

Informatie

U kunt via het Klant Contact Centrum contact opnemen met team Ruimtelijk Beleid over bestemmingsplannen. Voor vergunningen en milieu met team Vergunningen.