Informatie voor bedrijven

Zakelijk energieloket

Raadpleeg het zakelijk energieloket voor informatie over het verduurzamen van uw bedrijfspand. Dit digitale loket is speciaal voor Diemense bedrijven. U vindt er informatie over diverse maatregelen om energie te besparen en over wet- en regelgeving rondom energiebesparing waar u als bedrijf aan moet voldoen. Ook kunt u zoeken naar subsidieregelingen en leningen waar u mogelijk gebruik van kunt maken.

Zakelijk energieloket

Zon op Grote Daken

Bedrijven met grote daken krijgen een extra steuntje in de rug om hun daken vol te leggen met zonnepanelen. Het is belangrijk voor de energietransitie om de grote daken te gebruiken om duurzame energie op te wekken. De gemeente slaat de handen ineen met energiecoöperatie Diemen Ecostroom om bedrijven met grote daken hiermee te helpen.

Bedrijven kunnen natuurlijk kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen voor eigen gebruik. Vooraf moet gecontroleerd worden of het dak stevig genoeg is. Ecostroom neemt dit werk uit handen en zorgt vervolgens voor het opstellen van het kostenplaatje, inclusief evt. subsidieaanvraag. Als alle informatie verzameld is en het voorstel akkoord is, dan regelt Ecostroom aannemers om de installatie te plaatsen.

Als bedrijven wel zonnepanelen willen, maar geen investering willen doen in een eigen installatie, is het mogelijk om het dak te verhuren aan Ecostroom. Ecostroom legt dan een installatie voor de coöperatie op het dak. De stroom is dan voor de leden van de coöperatie, bewoners van Diemen. Het bedrijf kan ook lid worden van de coöperatie en dus meeprofiteren van de stroom van eigen dak, zonder de investering van de hele installatie.

Bedrijven kunnen vrijblijvend een afspraak maken met Ecostroom om de mogelijkheden te verkennen.

Ecostroom