Natuurpark Spoorzicht

De gemeente Diemen gaat Natuurpark Spoorzicht verder ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat de natuur in het park behouden blijft en alle ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Maar ook ontspanning, spelen en mogelijkheden voor natuuronderwijs zijn onderdeel van het toekomstbeeld voor Natuurpark Spoorzicht.

Het project Natuurpark Spoorzicht is een van zeven projecten in het gebied rond het station en de nieuwe spooronderdoorgang. Deze projecten hebben elk een eigen karakter en timing, maar samen maken ze de stationsomgeving een visitekaartje voor Diemen: modern, groen, duurzaam, veilig en vooral mooi. Meer informatie over alle projecten vindt u via deze link.

Schetsontwerp

Op 16 april 2024 heeft het college van burgemeester en wethouders het schetsontwerp vastgesteld. U kunt het schetsontwerp hieronder bekijken of downloaden

Bijlage 1:

Schetsontwerp Natuurpark Spoorzicht

Heeft u moeite met het bekijken van het schetsontwerp? Neem dan contact met ons op door te mailen naar jeroen.drost@diemen.nl of te bellen naar (020) 31 44 888.

Er is een ontwerpboekje geschreven bij het schetsontwerp. Daarin lichten we de keuzes uit het schetsontwerp toe. De ontwerpnotitie is via de volgende pagina te vinden: bijlage 1.2 – Ontwerpboekje behorende bij het schetsontwerp Natuurpark Spoorzicht.

Inloopavond

Op dinsdag 21 mei is er een inloopavond over het schetsontwerp. U bent tussen 18.30 en 20.00 welkom in het gemeentehuis. U kunt dan vragen stellen over het schetsontwerp. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Hoe nu verder?

De reacties op het schetsontwerp gebruiken we bij het opstellen van het voorlopig ontwerp. We verwachten dat het voorlopig ontwerp in het tweede kwartaal van 2024 klaar is. Omwonenden krijgen daarover een brief.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen via het Klant Contact Centrum (020) 31 44 888. U kunt vragen naar Jeroen Drost. U kunt ook een e-mail sturen naar jeroen.drost@diemen.nl